Presentaties en impact onderzoek

 

Hieronder staan een aantal presentaties waarin expertise en onderzoeksresultaten waar het Nederlands Platform voor Multimorbiditeit bij betrokken is, met een breder publiek gedeeld worden. Wilt u meer weten of heeft u een suggestie die u op deze pagina zou willen toevoegen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.

Webinar Schildklier Organisatie Nederland 2023 - Leven met meerdere aandoeningen

Op 19 januari 2023 organiseerde Schildklier Organisatie Nederland (SON) een webinar over het leven met meerdere aandoeningen, die kunt u hieronder terugkijken. Op de website van SON staat nog meer informatie over schildklieraandoeningen en multimorbiditeit, waaronder een handig overzicht met 10 tips van ervaringsdeskundigen.

Barbara van Munster - European Federation of Internal Medicine (EFIM) 2023 - Multimorbidity Working Group Spring Webinar: Coordination of care

 

Vanuit de European Federation of Internal Medicine (EFIM) is er een werkgroep multimorbiditeit. Hier heeft prof. Barbara van Munster in mei 2023 over coördinatie van zorg gesproken. Kijk dit hieronder terug.

 

‘Coordination of care in patients with multimorbidity. From words to facts.’

Barbara van Munster, professor in Internal Geriatric medicine, University Medical Center Groningen, the Netherlands

‘Personalised care plans in the coordination of care. A realistic solution?

Máximo Bernabeu-Wittel, Internal medicine, Hospital Universitario Virgen del Rocío, Sevilla, Spain

Marlies Verhoeff - Geriatriedag 2021 - Voorspellen wie hoog risico op zorgverbruik heeft

Op 11 februari 2021 mocht Marlies Verhoeff haar onderzoek naar de ontwikkeling van predictiemodellen voor zorgverbruik van patiënten met multimorbiditeit ‘pitchen’ op de Geriatriedag 2021. In de toekomst kunnen deze modellen worden ingebouwd in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) om artsen te ondersteunen bij het herkennen van patiënten met multimorbiditeit met een hoog risico op veel zorgverbruik. Dit biedt mogelijkheden hen op tijd ondersteuning van regie kunnen aanbieden. Klik hier om het introductiefilmpje van de pitch te bekijken.